iks napisał:
No tak tylko nadal to jest produkt norweski ,norwedzy go kupuja bo ,nie wiem ile procent ale duzo jest obywateli którzy nie mają duzo kasy.Jeśli np.kiełbasa żywiecka byłaby produkowana w norwegi a tylko wykorzystane polskie logo to i ona pewnie świetnie by sie sprzedawała.Mam na myśli to ,że norwedzy są jakoś dziwnie uprzedzeni do art spoż produkowanych w innych krajach,chodzi głównie o mięsa czy wędliny bo tam może dochodzić do zakażeń.Mięso z polski jest badane przez polaków,i tu pojawi się obawa.
Z mojego punktu widzenia nacjonalistyczne preferencje Norwegow sa absolutnie zrozumiale.. Nie wiem, czy jeszcze nie zauwazyles, ale ten kraj jest niemal calkowicie samowystarczalny
.. Jezeli chodzi o polskie produkty, poczytaj sobie nadruki np. w takim Kiwi.. Kupa ciekawostek..
W kwestii importu mies i serow... problemem jest transport i magazynowanie. Wiadomo - produkt szybko psujacy sie..
Do tego akcyza.. i polska szynka dobrej jakosci trafia na polke obok norweskiej szynki dobrej jakosci.. obydwie za jedyne kr399/kg.....
No tak tylko nadal to jest produkt norweski ,norwedzy go kupuja bo ,nie wiem ile procent ale duzo jest obywateli którzy nie mają duzo kasy.Jeśli np.kiełbasa żywiecka byłaby produkowana w norwegi a tylko wykorzystane polskie logo to i ona pewnie świetnie by sie sprzedawała.Mam na myśli to ,że norwedzy są jakoś dziwnie uprzedzeni do art spoż produkowanych w innych krajach,chodzi głównie o mięsa czy wędliny bo tam może dochodzić do zakażeń.Mięso z polski jest badane przez polaków,i tu pojawi się obawa.
Z mojego punktu widzenia nacjonalistyczne preferencje Norwegow sa absolutnie zrozumiale.. Nie wiem, czy jeszcze nie zauwazyles, ale ten kraj jest niemal calkowicie samowystarczalny


W kwestii importu mies i serow... problemem jest transport i magazynowanie. Wiadomo - produkt szybko psujacy sie..
Do tego akcyza.. i polska szynka dobrej jakosci trafia na polke obok norweskiej szynki dobrej jakosci.. obydwie za jedyne kr399/kg.....
